СОДЕРЖАНИЕ
0
0
30 марта 2020

Псалом 126

Аще бы не Госпожа Владычица наша Царица небесная предстательствовала о нас, грешных, к правосудному Богу, подвигли бы грехи наша праведный гнев Его к отмщению, и аще бы Она, яко мысленное солнце, не озаряла вся концы земли дивными знаменьми и преславными чудесами, тма неверия и мгла невежествия обяли бы человеков. О, премилосердная Владычице, веруем несомненно, молимся смиренно и покланяемся Тебе благонадежно, пред небом и землею исповедуя, яко Ты еси небесный немерцающий свет, во тме земных сует светящий, яко Ты еси всем кающимся грешником споручница во спасение, яко Ты еси возлюбленная Матерь Божия, преблагословенная в род и род; Господь с Тобою и Тобою с нами!

Псалом 123

Как гласит история, у иудеев был непростой период пленения вавилонского. Тогда они потеряли всё, кроме веры в Господа. Их город был разрушен, разрушены были и жизни многих. Но народ не отчаялся, молитвы были услышаны. И восхождение в родные места, а именно на гору Сион состоялось. Все это описано в хвалебных песнях в сборнике Псалтырь. Псалом 123 один из них. Его еще называют Песней Восхождения.

Текст молитвы

Зачастую хвалебные песни зачитываются в храмах на церковнославянском языке. Дома верующий человек может читать псалом 123 на русском языке.

На церковнославянском языке

1 Яко а́ще не Госпо́дь бы был в нас, да рече́т у́бо Изра́иль,

2 я́ко а́ще не Госпо́дь бы был в нас, внегда́ воста́ти челове́ком на ны, у́бо живы́х поже́рли бы́ша нас,

3 внегда́ прогне́ватися я́рости их на ны, у́бо вода́ потопи́ла бы нас.

4 Пото́к пре́йде душа́ на́ша,

5 у́бо пре́йде душа́ на́ша во́ду непостоя́нную.

6 Благослове́н Госпо́дь, И́же не даде́ нас в лови́тву зубо́м их.

7 Душа́ на́ша, я́ко пти́ца изба́вися от се́ти ловя́щих: сеть сокруши́ся, и мы изба́влени бы́хом.

8 По́мощь на́ша во и́мя Го́спода, сотво́ршаго не́бо и зе́млю.

READ  Поздравления рождеством богородицы

На русском языке

1 Если бы не Господь был с нами, — да скажет Израиль,

2 если бы не Господь был с нами, когда восстали на нас люди,

3 то живых они поглотили бы нас, когда возгорелась ярость их на нас;

4 воды потопили бы нас, поток прошел бы над душею нашею;

5 прошли бы над душею нашею воды бурные.

6 Благословен Господь, Который не дал нас в добычу зубам их!

7 Душа наша избавилась, как птица, из сети ловящих: сеть расторгнута, и мы избавились.

8 Помощь наша — в имени Господа, сотворившего небо и землю.

История написания

Есть предположение, что автором текста псалма 123 является царь Давид. А написал он его Господу дабы спасти народ от неминуемой опасности со стороны чужаков, либо внутригосударственного бунта. К сожалению, этот факт остается неизвестным. Чтобы не происходило в те далекие времена, но песнь вбирает в себя всё благоговение Господом. Царь благодарит Всевышнего за победу над врагами.

Для чего читают псалом 123?

Молитва псалом 123 зачитывается при:

  • Столкновении со злом и несправедливостью;
  • Если близится опасность извне;
  • В благодарность за спасение от нечисти и злых людей.

Толкование псалма 123

Песнь Восхождения имеет простое толкование. Сама молитва не большая, не составит труда ее понять и заучить.

  • Стихи 1-5: Какое бы зло не пыталось искоренить Божий народ, тем сильнее осуществляется защита Господа. Автор благодарен ему за спасение. Царь призывает и свой народ воздать Богу хвалу. Автор рассказывал, как восстали злые люди, могла пролиться кровь невинных. Но народ едва спасся от гибели. Благодать Господа велика, раз он спас столько людей. Всевышний стал на сторону бедствующих, так как они верили в него.
  • Стихи 6-8: Автор возвеличивает помощь Господа в избавлении от зла своего народа. Всегда за добрые Господни деяния нужно платить благодарностью и тогда он никогда не предаст свой народ. Несмотря на то, что злые люди изворотливы и хитры, Бог разрушит все заговоры. Такие поступки воодушевляют.
READ  Молитва матроне московской о замужестве

Правила чтения

Как и любая другая хвалебная песнь, читают псалом 123 на русском языке и церковнославянском. Молитвы можно зачитывать со сборника Псалтырь, отдельно с листа, либо заучивать наизусть.

Псалом 133

Се ныне благословите возлюбленную Матерь Божию вси уповающии на имя святое Ея, во дни и в нощи воздежите руки ваша в пренебесная святая, идеже предстоит Она в неизреченной славе святейшему лицу Божию, утешатся бо благодатию Ея преизобильно огорченныя сердца и души ваша; благословите Ю вси благословеннии раби Ея, благословите Ю вси Ангели и Архангели; и вси святии Божии, хвалите Ю небеса небес и вода, яже превыше небес, хвалите во веки веков чудеса Ея.

Песнь вместо славы

Радуйся, христианская чадолюбивейшая Мати Марие, бездна милостей и щедрот! Очисти, молюся Ти, сердце мое от греховных страстей, и аще что Тебе не благоугодно, имиже веси судьбами отврати от мене, к небесным обетованиям воспламени дух мой, и еже мудрствовати, и еже деяти о Господе помози.

По 18-й кафисме тропари, гл. 4

Поем Тя, Богоневесто, славяще Рождество Твое непостижимое, имже избавихомся прелести диаволи и всяческих бед, и верно вопием: помилуй стадо Твое, Дево всепетая. Побори, Всецарице, борющыя ны враги, якоже бо волцы алчут погубити наследие Твое и достояние Сына Твоего, к Немуже молитвами Твоими погуби язык дерзости, да познают силу Твою злии ратолюбцы, божественным Твоим манием низложи их. Превозшедшая чины Ангел, Всечистая, со Ангелы моли Ангелов Владыку свободитися нам страстей губительных и наследниками быти нетленныя жизни.

Молитва

К Тебе, Пречистей Божией Матери, аз, окаянный, припадая, молюся: веси, Царице, яко безпрестанно согрешаю и прогневляю Сына Твоего и Бога моего, и многажды аще каюся, лож пред Богом обретаюся, и каюся, трепеща, да не когда Господь поразит мя, и по часе паки таяжде творю. Ведущи сия, Владычице моя, Госпоже Богородице, молю: да помилуеши, да укрепиши и благая творити да подаси ми: веси бо, Владычице моя Богородице, яко отнюдь имам в ненависти злая моя дела и всею мыслию люблю закон Бога моего; но не вем, Госпоже Пречистая, откуду, яже ненавижду, та люблю, а благая преступаю. Не попущай, Пречистая, воли моей совершатися: не угодна бо есть; но да будет воля Сына Твоего и Бога моего, да мя спасет, и вразумит, и подаст благодать Святаго Духа, да бых аз отселе престал сквернодейства и прочее пожил бых в повелении Сына Твоего, Емуже подобает всякая слава, честь и держава, со безначальным Его Отцем, и Пресвятым, и благим и животворящим Его Духом, ныне и присно, и во веки веков. Аминь.

READ  Поздравления с преображением господним в прозе: красивые пожелания

Псалом 131

Помяни, Госпоже, царствующаго пророка и великаго праотца Твоего Давида, емуже клятся Господь истиною и не отвержеся ея: Ты бо от него, яко от благословеннаго корня, процвела еси нам райская отрасль; Ты еси цвет польный и крин удольный, процветший нам небесное благоухание и веселие. О, животворный душевный раю! Тобою утешаемся на земле странствования нашего, веселимся богатством славы Твоея в нищете нашей, сотвори и помози, Владычице, да в жизни сей любоохотно питаяся слезным хлебом истиннаго о гресех раскаяния, насытимся некогда и хлебом животным, благословенным и святейшим плодом чрева Твоего во веки веков.

Комментировать
0
0
Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

;) :| :x :twisted: :sad: :roll: :oops: :o :mrgreen: :idea: :evil: :cry: :cool: :arrow: :P :D :???: :?: :-) :!: 8O

Это интересно